Potten bakken a gogo

Dit atelier is een plaats waar studenten in een goede sfeer van vertrouwen een artistieke ontdekkingstocht maken, waarbij zijn/haar eigenheid centraal staat.

We ontdekken de klei …
We leren kijken …
We leren durven ons eigen werk maken …

Stap voor stap wordt via opdrachten zowel techniek, leren ontwerpen als inzicht in vorm aangebracht. Geen enkele voorkennis is vereist. Een stevige technische basis is een middel voor individuele expressie en persoonlijk werk. De klemtoon ligt op het vrij opbouwen met de hand: colombintechniek, vol boetseren en uithalen, duimpottechniek, plaattechniek, wandpanelen, esptampeermallen. Daarnaast komt een basis gietmallen maken en gietklei aan bod,  alsook een initiatie draaitechniek. Het atelier focust ook op alle glazuur- en kleurtechnieken en porselein. Verder verdiepen in glazuren berekenen en gevorderde glazuurtechnieken is mogelijk voor wie dat wil.

Het accent ligt ook op goed leren kijken en inzicht krijgen in de relatie tussen vorm en inhoud. De student leert op zeer verschillende manieren eigen ontwerpen te maken, zodat hij/zij groeit naar een persoonlijk ontwerpproces en een persoonlijke vormtaal. Besprekingen individueel en in groep dragen daaraan bij. Die uitwisseling opent en verbreedt de visuele, artistieke en mentale blik.

Dit huisje is in wit en zwart

In de hogere jaren en specialisatie bepaalt de student zelf zijn/haar persoonlijk programma. De docent begeleidt de student in het verder vinden en verdiepen van zijn/haar persoonlijk werk, zowel individueel als door middel van groepsgesprekken.

In dit atelier krijgen alle soorten vrije en sculpturale keramiek een plaats. Voor draaien, toegepaste keramiek of serviesgoed kunnen studenten terecht in het weekendatelier keramiek, voor werken met realistisch figuur in het atelier beeldhouwen en ruimtelijke kunst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: